Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Συνέντευξη:Ο Κλεάνθης Βαρελάς μας παρουσιάζει τον Όμιλο Φίλων Αθλητισμού & Φυσικής Ανάπτυξης

Παρασκευή απόγευμα, και ανάμεσα στο διάλειμμα των 19.00 βρίσκουμε λίγο χρόνο για μία σύντομη κουβέντα με τον κ. Βαρελά, τον άνθρωπο που στην κυριολεξία έχει αφιερώσει την επαγγελματική του ζωή στον αθλητισμό.
Στις νέες εγκαταστάσεις του συλλόγου Φίλων Αθλητισμού που δημιούργησε πριν 15 περίπου χρόνια, μας μιλάει για τη πορεία του ομίλου, για τους συνεργάτες του που στηρίζουν την προσπάθειά του αυτή, καθώς και για τη νεολαία, που έχει αρχίσει να στρέφει τη προσοχή της προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πως ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του Ο.Φ.Α.Φ.Α.;

Ξεκινώντας την κουβέντα μας Κε Ρεντίφη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που με φιλοξενείται στην έγκριτη εφημερίδα ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΟ και να σας συγχαίρω για την πολύ καλή δουλειά που παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα μέσα από την εφημερίδα.
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ο.Φ.Α.Φ.Α) ιδρύθηκε στα Μέγαρα το έτος 1994.
Η δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου αποτελούσε για μένα ένα όραμα, καθώς η ενασχόληση μου με τον αθλητισμό ήταν και είναι καθημερινή απο την ηλικία των 11 ετών και πραγματοποιήθηκε μέσα απο την δημιουργία του ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Απο το 1994 λοιπόν έως και σήμερα η λειτουργία του συλλόγου είναι καθημερινή και απασχολεί δεκάδες παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω στα αθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής της αεροβικής γυμναστικής και στα τμήματα πολεμικών τεχνών (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και KICK BOXING).

Σε ποιους απευθύνεται ο σύλλογος, και τι αποκομίζει κάποιος από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό;

Ο σύλλογος απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και σε όλες τις ηλικίες καθώς υπάρχουν τμήματα αρχαρίων αλλά και αγωνιστικά , τμήματα παιδικά αλλά και ενηλίκων, τμήματα ανδρών και γυναικών.
Ο αθλητισμός δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένες ομάδες και κατηγορίες αλλά σε όλους τους ανθρώπους και σαν σκοπό έχει την βελτίωση της ποιότητας της ζώνης κάτι το οποίο ο σύλλογος μας το έχει θέσει ως προτεραιότητα.
Τα Ολυμπιακά Αθλήματα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ διδάσκονται στον σύλλογο μας εδώ και 10 χρονιά.
και τα δυο αθλήματα έχουν προσφέρει πολλές διακρίσεις στην χωρά μας και είναι ιδιαιτέρα αγαπητά σε μικρούς και μεγάλους.
Και τα δυο αγωνίσματα βοηθούν στην σωστή σωματική διάπλαση του αθλούμενου και βελτιώνουν την φυσική του κατάσταση, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση, την πειθαρχία, την επιμονή, την υπομονή, την ομαδικότητα την ευγένεια και την άμιλλα.
Το ενδιαφέρον, ιδιαιτέρα στις νεαρές ηλικίες, είναι πολύ μεγάλο τόσο στη Ρυθμική Γυμναστική όσο και στο Ταεκβοντο.
Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος σε αυτά τα δυο τμήματα αριθμεί 200 περίπου αθλητές και αθλήτριες, τόσο στα μαζικά τμήματα όσο και στα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου.
Όλα αυτά τα τμήματα προπονούνται απο εμπείρους και άξιους προπονητές και σε αυτο το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την Ολυμπιονίκη αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής στο Ανσαμπλ Άννα Πολλάτου που επέλεξε τον σύλλογο μας για να μοιραστεί και να μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες τις .
Επίσης να ευχαριστήσω τους προπονητές Ταεκβοντο Κώστα Δελλιδη και Χρηστό Ζωτο για την καταπληκτική δουλειά που κάνουν στα τμήματα πολεμικών τεχνών , όπως επίσης και τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ταεκβοντο Κυριάκο Παρασιδη για τις πολύτιμες συμβουλές του και τον προπονητικο σχεδιασμό των τμημάτων Ταεκβοντο του συλλόγου μας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω οτι ο σύλλογος εχει εκπροσωπήσει επάξια την πόλη μας σε πολλές διοργανώσεις ( πανελληνια και διασυλλογικα πρωταθληματα) καταφέρνοντας να φέρει αρκετές διακρίσεις και στην Ρυθμική Γυμναστική και στο Ταεκβοντο.


Είστε ένας άνθρωπος που ασχολείται χρόνια με τους νέους. Θεωρείτε ότι ο αθλητισμός είναι μία από τις προτεραιότητές τους;
Η αγάπη μου τόσο για την νεολαία όσο και για τον αθλητισμό είναι γνωστή και στην καθημερινότητα μου ασχολούμαι παρά πολύ με πράγματα που έχουν να δώσουν κίνητρα στους νέους ανθρώπους ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον απο τους νέους ανθρώπους ιδιαιτέρα για τον αθλητισμό, σε κάθε του μορφή, και μπορώ να πω οτι σε πολυ μεγάλο ποσοστό αποτελεί προτεραιότητα γι αυτούς.
Σε αυτό βεβαία εχει συμβάλει και ο σύγχρονος τρόπος ζώνης, ο οποίος περιλαμβάνει καθιστική ζωή αλλά και στρες, με αποτέλεσμα τόσο οι νέοι όσο και οι περισσότεροι άνθρωποι να ζητούν μια διέξοδο στην άσκηση.
.
θα θέλατε να περάσετε κάποιο μήνυμα προς τα νέα παιδιά;
Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα νέα παιδιά είναι ότι ο αθλητισμός δίνει ζωή και κάνει την ζωή καλύτερη.
Ο αθλητισμός μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα με αισιοδοξία , μας κάνει ενεργητικούς ανθρώπους, μας κάνει θετικούς στην σκέψη και πολύ πιο δυνατούς.
Προτείνω λοιπόν τόσο στα νέα παιδιά, όσο και στους μεγαλύτερους, να γυμνάζονται συστηματικά ώστε να έχουν πάντα καλή υγειά και διάθεση και να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί την κοινωνία μας πιο δυνατή, πιο υγιή και πιο όμορφη.
Καθώς ολοκληρώνουμε τη συνέντευξη, το διάλειμμα έχει ήδη τελειώσει, και οι μικρές αθλήτριες παίρνουν τις «πόζες» τους για τις απαραίτητες φωτογραφίες, κάτω από την καθοδήγηση της κ. Πολλάτου, ενώ οι αθλητές του tae kwon do ετοιμάζονται για το μάθημα τους, ρίχνοντας «κλεφτές» ματιές, για όταν θα έρθει η δική τους σειρά να καθίσουν μπροστά στο φακό. Οι γονείς έξω από την αίθουσα, καμαρώνουν τα παιδιά τους όταν ακούν κάποιο θετικό σχόλιο από τους προπονητές…