Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Με μια Συνέντευξη Τύπου – Απολογισμό: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Έπειτα από πολλά πρωτοσέλιδα, πολλά αναπάντητα ερωτήματα, μεγάλη αναστάτωση και ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία, το έργο της αποχέτευσης ολοκληρώνεται. Οι ‘πληγές’ κλείνουν σιγά – σιγά με τη σταδιακή ασφαλτόστρωση των δρόμων. Το μόνο που μένει για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αποχετευτικό σύστημα, είναι οι συνδέσεις των οικιών στο δίκτυο.
Ο Δήμος, με μια “πρωτόγνωρη” όπως τη χαρακτήρισαν οι υπεύθυνοι, συνέντευξη τύπου, θέλησε να παρουσιάσει όλα τα δεδομένα και να ανακοινώσει παρουσία του τύπου την ολοκλήρωση του έργου. Ένα έργο που κράτησε μόλις 2,5 χρόνια –χρόνος ρεκόρ (φράση που λέχθηκε κατά κόρον από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του), στοίχισε περισσότερα από 16.000.000 ευρώ –που με πολύ κόπο συγκεντρώθηκαν, και σήμερα αποτελεί σπουδαίο και σημαντικό επίτευγμα για όλους τους τομείς.
Το μείον της παρουσίασης ήταν ο τίτλος. Η «συνέντευξη τύπου» μετατράπηκε σε έναν απολογισμό με το κ. Στρατιώτη να απαριθμεί τα έργα που έγιναν και που γίνονται στη πόλη από τη Διοίκησή του, και σε προεκλογική ομιλία με μηνύματα προς την αντιπολίτευση και τους «αντίπαλους» της παράταξης. Και στη μέση οι δημοσιογράφοι που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μόλις από 1 ερώτηση…


Τοποθέτηση Προέδρου Δ.Ε.Υ.Α.Μ
“Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι πως παράλληλα μ’ αυτό, γίνονται άλλα 4. Υπήρχαν 5 υποέργα που είχαν να κάνουν με τον αγωγό διάθεσης, με τη λειτουργία του βιολογικού και ένα πολύ σημαντικό έργο της αρχαιολογίας.” Σ. Μιχαλάκης
Σ. Μιχαλάκης: «Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι το εξής: Αρχικά ο Μεγαρικός λαός ταλαιπωρήθηκε και παρακολούθησε ένα έργο 2,5 ετών που εξελίχθηκε μέσα στην πόλη. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι είναι πως παράλληλα μ’ αυτό, γίνονται άλλα 4. Υπήρχαν 5 υποέργα που είχαν να κάνουν με τον αγωγό διάθεσης, με τη λειτουργία του βιολογικού και ένα πολύ σημαντικό έργο της αρχαιολογίας.
Το έργο της αρχαιολογίας ήταν ένα διαφορετικό έργο, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο. Αυτό το λέω για να δώσουμε το μέγεθος της σημασίας των αρχαιολογικών ανασκαφών, διότι στο συγκεκριμένο έργο είχε εγκριθεί το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό για αρχαιολογικές ανασκαφές, ανάλογα με το έργο. Δηλαδή το ΥΠΕΧΩΔΕ εγκρίνει το πολύ μέχρι 10% του συνολικού προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός ήταν γύρω στα 11 εκατ. ευρώ, και δόθηκε το μεγαλύτερο ποσό, περίπου 1.100,000 ευρώ. Αυτό το ποσό παρ’ όλα αυτά δεν ήταν αρκετό. Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΜ από το Φεβρουάριο πληρώνει με δικούς της πόρους τις ανασκαφές και τα έξοδα για να προχωρήσει το έργο, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα να έχουν δοθεί 400.000 ευρώ περίπου. Αυτό έχει και ένα θετικό αποτέλεσμα, πέρα από την ταλαιπωρία και τα επιπλέον έξοδα, διότι έχουν βγει στην επιφάνεια ευρήματα πολύ σημαντικά τα οποία μάλιστα οι αρχαιολόγοι προτίθενται και με τη βοήθεια του Δήμου να παρουσιάσει προσεχώς.
Να σταθώ άλλη μία φορά στο γεγονός ότι το έργο, παρ’ ότι χρηματοδοτούμενο, είχε πολύ περισσότερες ανάγκες απ’ αυτές που στην ουσία χρηματοδοτούντο. Δηλαδή, όταν λέμε ότι χρηματοδοτείται ένα έργο, για να το εξηγήσουμε, από τη στιγμή που υπάρχει ένας προϋπολογισμός 10.000.000 στη συγκεκριμένη περίπτωση, του αγωγού ακαθάρτων στην πόλη, χρηματοδοτείται το έργο μετά την έκπτωση. Δηλαδή τα 10 εκατ. του προϋπολογισμού με την έκπτωση φτάσανε γύρω στα 4 εκατ. Από αυτά τα χρήματα τα 5.100.000 έφυγαν από τα Μέγαρα. Ξεχάστηκαν. Πήγαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ διότι χρηματοδοτεί μόνο την σύμβαση η οποία υπογράφεται μετά, και απ’ αυτή τη σύμβαση όχι ολόκληρο το ποσό, το 84%. Και πρέπει το 16% να πληρώσει ο Δήμος συν το Φ.Π.Α. Δηλαδή μιλάμε για ένα ποσό γύρω στο 35% το οποίο επιβαρύνει το Δήμο από τους λογαριασμούς που βγαίνουν όταν εξελίσσεται το έργο.

Τοποθέτηση Δημάρχου
«Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, το να βγαίνει μια Δημοτική Αρχή να δίνει συνέντευξη τύπου, που μπορούσε να τη δώσει καλώντας τους δημοσιογράφους στο γραφείο του Προέδρου. Το ότι τη δίνει δημόσια στους εκπροσώπους του τύπου αλλά και με την παρουσία των πολιτών, σημαίνει ότι έχει το θάρρος και την αυτοπεποίθηση γι’ αυτά που λέει. Ταυτόχρονα προτρέπει τους πολίτες να ελέγξετε στην καθημερινότητα αν αυτά τα οποία λέει είναι έτσι, και δεσμεύει τη Διοίκηση, αλλά δεσμεύει και την Αντιπολίτευση.
Ο Δήμος δεν είναι απλά μια ανώνυμη εταιρία. Είναι και χώρος που παράγεται πολιτική. Και πολιτική σημαίνει δράση υπέρ των πολιτών. Το κύριο θέμα σήμερα είναι η αποχέτευση, και είναι ένα έργο που ενδιέφερε και ενδιαφέρει το Μεγαρικό λαό. Όπως ελέχθη, χρόνια η μεγαρική κοινωνία με τους εκπροσώπους της επιχειρούσε να λύσει αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι σημερινό θέμα, με ενδιαφέρει πάρα πολύ σε ότι αφορά εμάς, και τις προηγούμενες διοικήσεις, και εν μέρει να έχουμε το θάρρος να το πούμε, αλλά και ο κάθε πολίτης να διακρίνει μέχρι ποιο σημείο ο καθένας συνέβαλε στο έργο αυτό.
Άλλωστε πιστεύω ότι για τη πόλη μας, θα είναι μεγάλη κατάκτηση αν έχουμε το θάρρος να λέμε ότι η Διοίκηση του Δήμου έχει συνέχεια. Δεν ήρθε σήμερα. Και κάποιοι εχθές κάνανε σημαντικό έργο, και κάποιοι άλλοι προχθές κάνανε σημαντικό έργο, απλά σήμερα η αποχέτευση πέρασε απ’ τα δικά μας χέρια η υλοποίησή της και αυτό είναι μια πολύ σπουδαία και μεγάλη επιτυχία.
Να τονίσω και ‘γω λίγο ότι το έργο τελείωσε σε 2,5 χρόνια, είναι χρόνος ρεκόρ. Όποιος θέλει να συζητήσει με την αρχαιολογική υπηρεσία, σε καμία άλλη πόλη δεν τελείωσε πριν από 10 ή 11 χρόνια. Τελείωσε γιατί υπήρχε και δική μας τρομακτική πίεση, που για το έργο αυτό η συγκεκριμένη πόλη παίρνει μεγαλύτερη διάσταση, αφού είναι γνωστό πως είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη.
Δυσκολίες λοιπόν του έργου υπήρχαν λόγω των στενών δρόμων, του σχεδίου, του σαθρού δικτύου ύδρευσης και βέβαια της αρχαιολογίας.»
Οι ενέργειες των διοικήσεων μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα:
«Το έργο αυτό σήμερα που κάναμε, χρόνια οι διοικήσεις έχουν ασχοληθεί, γι’ αυτό τα συγχαρητήρια δεν περιορίζονται σ’ εμάς, πάνε και στο παρελθόν. Θα ήθελα να θυμίσω ότι από το ’90, Ο Γεώργιος Καστάνης με Υπουργό εσωτερικών τον Κούβελα, ξεκίνησε με μια χρηματοδότηση η μετακίνηση των σκουπιδιών που είναι σήμερα η χωματερή. Ήρθε η Νομαρχία, έφτιαξε τα αντλιοστάσια. Επί προεδρίας Γιάννη Γκίνη στήθηκε ένα μέρος του Βιολογικού. Ήρθαμε εμείς μετά, με το Γιάννη Οικονόμου, επεκτείναμε το βιολογικό. Η προηγούμενη Διοίκηση του κ. Σύρκου πήρε τη χρηματοδότηση. Της αναλογούν τα εύσημα γι’ αυτό, αλλά μέχρι εκεί που της αναλογεί. Συνεπώς αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς για να φτάσουμε, με πολύ κόπο, με μελέτες, προμελέτες. Έτσι ήρθαμε σήμερα για να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο.»

Η απάντηση σε όσους νόμιζαν ότι θα αποτύγχανε η Διοίκηση: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συμπολίτες για την υπομονή, την κατανόηση, τη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη. Ένα έργο που αναστάτωσε κάθε γειτονιά. Στην ουσία ο Μεγαρικός λαός δε μίλησε καθόλου. Μιλούσαν μόνο εκείνοι κατά καιρούς, που πρόσχερα, κοντόφθαλμα, θέλουν να επενδύσουν πολιτικά στις λογικές δυσκολίες. Γιατί το έργο της αποχέτευσης έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Οι δυσκολίες του είναι στην επιφάνεια και η ωφέλεια 5 ή 6 μέτρα κάτω από το έδαφος. Υπήρχε άγχος και αγωνία τι θα γίνει και αν κινδυνεύουμε με απένταξη. Το πιο σπουδαίο πράγμα στο έργο αυτό είναι η μεγάλη οικονομική απόκλισή του.
“H πόλη έχει αποχέτευση. Δεν απέδωσαν όλες οι φοβίες ή οι «ευχές» κάποιων που δεν θέλανε να ολοκληρωθεί, διότι έχουν την αυταπάτη ότι η αποτυχία της σημερινής Δημοτικής Αρχής θα τους επιτρέψει να σταδιοδρομήσουν πολιτικά.”Δ. ΣτρατιώτηςΥπογράφτηκαν οι αρχικές συμβάσεις με σύνολο 9.731.000 ευρώ. Το έργο κόστισε τελικά 16.168.232. άρα έχουμε μια διαφορά 6.400.000 ευρώ. Αυτά έπρεπε να βρεθούν. Όλο αυτό το διάστημα έπρεπε πρώτα να βρούμε τα λεφτά και μετά να έρθουμε να δώσουμε συνέντευξη τύπου για να μάθει ο Μεγαρικός λαός την αλήθεια.
Το λεφτά αυτά βρέθηκαν. Το πιο σπουδαίο είναι ότι ζητήσαμε απ’ την Τράπεζα Πειραιώς 4.000.000 ευρώ. Δεν συμφωνήσαμε, δεν τα πήραμε, και πήραμε 2,5 εκατ. ευρώ από το Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα χρήματα αυτά εξυπηρετούνται από τα 30αρια που δίνει ο κάθε πολίτης. Άρα πρόκειται περί δανείου μεν για να συντομευτεί το έργο αλλά όχι ένα νέο δάνειο που θα επιβάρυνε το Μεγαρικό λαό. Είπαμε και εγώ και ο πρόεδρος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το δάνειο.
Ακούστηκαν βαρύγδουπες εκφράσεις όπως “υποθηκεύεται το μέλλον του Μεγαρικού λαού” και άλλα τέτοια. Κανένα μέλλον δεν υποθηκεύτηκε. Όχι μόνο δεν υποθηκεύτηκε, αλλά έγινε το έργο και σήμερα είναι προς χρήση από όλους.
… Η πόλη έχει αποχέτευση. Εάν δεν απέδωσαν όλες οι φοβίες ή οι «ευχές» κάποιων που δεν θέλανε να ολοκληρωθεί, διότι έχουν την αυταπάτη ότι η αποτυχία της σημερινής Δημοτικής Αρχής θα του επιτρέψει να σταδιοδρομήσει πολιτικά. Άρα όταν ζητάς μέσα από την αποτυχία να σταδιοδρομήσεις πολιτικά, σημαίνει ότι δεν έχεις προτάσεις και δεν μπορείς μόνος σου να πείσεις γι’ αυτό που εσύ λες. Άρα στηρίζεσαι στην αποτυχία των άλλων».

Οι ερωτήσεις του Τύπου

Πως οι πολίτες, αφού συνδεθεί το σπίτι με το δίκτυο, θα πληρώνουν στη ΔΕΥΑΜ κάποια τέλη για τη σύνδεση, και πως μετά τη πιθανή μεταβίβαση του δικτύου της ΔΕΥΑΜ στην ΕΥΔΑΠ, αν υπάρχουν σκέψεις για το δίκτυο της αποχέτευσης και τι συνέπειες αυτό θα έχει (Α. Σταματιάδη – “Ένημέρωση”)

Σ. Μιχαλάκης: «Για να το ξεκαθαρίσουμε. Τα 30αρια δεν θα πληρώνονται εσαεί. Όταν θα συμπληρωθεί το ποσό το οποίο αναλογεί στον κάθε πολίτη να πληρώσει για τη σύνδεσή του, θα σταματήσουν. Ήδη στα σπίτια τα οποία είναι 4-5 συνδέσεις και παραπάνω, έχει σταματήσει να χρεώνεται. Γιατί όσα περισσότερα νοικοκυριά υπάρχουν σε ένα κτίριο, τόσο λιγότερο αναλογεί στον καθένα. Τα υπόλοιπα, όταν συμπληρωθεί το ποσό θα σταματήσουν.
Όσο αφορά τα τέλη χρήσης, αυτό το οποίο ακολουθείται σε όλους τους Δήμους που έχουν αποχέτευση, υπολογίζεται με βάση την ύδρευση, την κατανάλωση νερού, με τη λογική ότι ένα μεγάλο ποσοστό του νερού επανέρχεται στην αποχέτευση. Για τη χρήση παίρνει ένα ποσοστό το οποίο κυμαίνεται από 50% και άνω. Ακόμα δεν έχουμε πάρει απόφαση σαν διοίκηση πόσο θα χρεώνεται. Το σίγουρο είναι πως θα είναι γύρω στο 50%.
Για το θέμα της μεταβίβασης της ΔΕΥΑΜ νομίζω ότι είναι πρώιμο και δεν θα έχει κάποια επίπτωση. Το αντίθετο μπορώ να πω. Η ΕΥΔΑΠ είναι μια εταιρία η οποία λειτουργεί αποχέτευση εδώ και δεκαετίες έχει την εμπειρία, τη τεχνογνωσία, τα μέσα να προσφέρει πολύ καλύτερες υπηρεσίες απ’ ότι ενδεχομένως εμείς, που παρ’ όλα αυτά θα οργανωθεί η επιχείρηση (ΔΕΥΑΜ) για να ανταποκριθεί στη λειτουργία της αποχέτευσης.»

Ο ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος να κάνει ελέγχους-δοκιμές σε κάθε τμήμα που ολοκληρώνεται με παρουσία αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου. Έγιναν αυτοί οι έλεγχοι; Και αν ναι, από ποιο μηχανικός που πληροί τις προϋποθέσεις υπογράφτηκαν; (Μ. Ρεντίφης – “Νέα Πρόοδος”)

Σ. Μιχαλάκης: «Το συγκεκριμένο έργο είχε την εξής ιδιαιτερότητα: για να γίνει δοκιμή τμηματικά πρέπει να ολοκληρώνονται και κάποια τμήματα. Εδώ είχαμε την ιδιαιτερότητα ότι σχεδόν όλα τα τμήματα ήταν ημιτελή λόγω του γεγονότος ότι υπήρχαν σκάμματα της αρχαιολογίας. Εντωμεταξύ γίνονταν και οι συνδέσεις. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι το οποίο μας εμπόδιζε να κάνουμε τις επιμέρους δοκιμές του δικτύου. Η δοκιμή, για να σας δώσω να καταλάβετε, γίνεται με τη χρήση νερού. Μπαίνει νερό και βλέπουμε αν έχει την ανάλογη ρήση, αν έχει διαρροή κλπ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο γιατί υπήρχαν οι συνδέσεις και αν θα είχαμε διαρροή του νερού που θα ρίχναμε στον αγωγό. Υπήρχαν τεχνικά προβλήματα και δεν μπορούσε να γίνει πλήρης δοκιμή.
Εκ των πραγμάτων, και οι ρήσεις φαίνονται, κρατήθηκαν και οι προδιαγραφές. Γι’ αυτό και τέθηκε σε λειτουργία.»

Στα προβλήματα που προέκυψαν τελευταία είδαμε πως υπήρχε συγκεκριμένη εταιρία αποφράξεων. Το κόστος αυτών των αποφράξεων ποιος το αναλαμβάνει; Η ΔΕΥΑΜ ή ο εργολάβος που έκανε το λάθος;`` και ``Για ποιο λόγο οι κάτοικοι στους δυο λόφους της πόλης πληρώνουν τέλος σύνδεσης απ` τη στιγμή που δεν έγινε καμιά εργασία, δεν είναι άδικο; (Θ. Ιωάννου – “Αιχμή”)

Σ. Μιχαλάκης: «Όσο αφορά την τεχνική εταιρία, μας τη συνέστησαν από την ΔΕΥΑΠ και είναι από τις καλύτερες. Το κόστος της ζημιάς εξαρτάται καταρχήν από το μέγεθός της και στη συνέχεια για το ποιος ευθύνεται. Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον εργολάβο έτσι ώστε το κόστος των αποφράξεων να είναι μισό μισό διότι είναι ένα γεγονός δύσκολο για το οποίο δε φταίει καμία πλευρά. Για ενάμιση χρόνο κάποια βλάβη από μη σωστή λειτουργία τη καλύπτει ο εργολάβος. Είναι διάφοροι οι λόγοι όμως που μπορεί να υπάρχει κάποια δυσλειτουργία. Επομένως το κόστος μοιράζεται. Όσο αφορά τους λόφους θέλω να ξεκαθαρίσω, ότι όταν λέμε τέλος σύνδεσης με το δίκτυο δεν εννοούμε μόνο τη κατασκευή της σύνδεσης με το δίκτυο. Είναι μια συμμετοχή του πολίτη στο όλο κόστος του έργου και πληρώνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αυτό το έργο. Ίσως μπορεί να είναι και <<ευνοημένοι>> οι πολίτες αυτοί αφού χρησιμοποιούσαν το δίκτυο ομβριων για χρόνια και άλλοι ενώ χρειάζονταν γύρω στα 120 ευρω για κάθε 1,5 μήνα για το βυτιοφόρο αυτοί πλήρωναν 60 ευρω το χρόνο. Αυτό το δικαίωμα το έδωσε βέβαια η διοίκηση και δεν κατηγορώ τον κόσμο απλά σας το αναφέρω. Υπήρξαν άλλωστε και οι πολίτες που ζήτησαν να μη σκαφθούν οι δρόμοι διότι δεν είχαν θεμέλια και φοβούνταν για την ακεραιότητα των σπιτιών και κυρίως υπήρχε ένα αποχετευτικό δίκτυο σε λειτουργία. Γι` αυτό και κάναμε στους λόφους, στο τέλος του έργου, τη σύνδεση με το που δημιουργήθηκαν δηλαδή τα αντλιοστάσια. Τα 30 ευρω είναι το δικαίωμα του πολίτη να χρησιμοποιεί την αποχέτευση».


Η αντίδραση – παρέμβαση των υδραυλικών
Εκπρόσωποι του Συνδέσμου υδραυλικών Μεγάρων, πριν ακόμα δοθεί ο λόγος στον τύπο, θέλησαν να τοποθετηθούν και να κάνουν κάποιες καίριες ερωτήσεις σχετικά με τις συνδέσεις:
«Παρότι ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. είχε δεσμευτεί ότι θα καλέσει το Σύνδεσμο μας για να συζητηθεί η διαδικασία των συνδέσεων, η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. στις 15-9-2009 ανακοίνωσε στον τοπικό τύπο, χωρίς καμία τεχνική οδηγία ότι οι συμπολίτες μας μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πραγματοποιηθούν πλήθος συνδέσεων από άσχετα άτομα, μη επαγγελματίες , χωρίς άδεια υδραυλικού, χωρίς να πληρούνται οι οδηγίες που εκ’ των υστέρων στις 7-11-2009 δόθηκαν στον τύπο από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ.
Ποιος έχει την ευθύνη για τις ακατάλληλες και προβληματικές συνδέσεις που έχουν
πραγματοποιηθεί;
Γιατί δεν ζητήθηκε οι συνδέσεις να γίνουν από αδειούχους
υδραυλικούς όπως ορίζει ο νόμος με το Π.Δ. 38/91;
Ερώτημα από τον πρόεδρο της
ΔΕΥΑΜ :
Πόσες συνδέσεις έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα;
Πόσες από
αυτές είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές;
Ποιος θα έχει την ευθύνη για τα
προβλήματα που θα προκύψουν από
τις προβληματικές συνδέσεις;
Γιατί δεν ζητήθηκε εξ’ αρχής <<υπεύθυνη δήλωση>> ότι η
σύνδεση θα είναι σύμφωνη με τις υφιστάμενες τεχνικές οδηγίες ή τον κανονισμό της
ΔΕΥΑΜ;
Στις 15-6-2007 υποβάλαμε στη ΔΕΥΑΜ - <<ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ>> με φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό για ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ στο έργο.
Μας βεβαιώσατε ότι <<ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ>>.
ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ ΠΛΗΡΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, ΟΙ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΣΤΗΝ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ».

Κάποιες πρώτες απαντήσεις δόθηκαν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, όμως έλαβαν την υπόσχεση του Δημάρχου και εντός των ημερών θα συναντηθούν στο Δημαρχείο για να του θέσουν εκ νέου τα ερωτήματα και να βρεθούν λύσεις στα όποια ζητήματα έχουν προκύψει.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση – συνέντευξη τύπου, πολλοί ήταν εκείνοι που έφυγαν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν, αρκετοί με προβληματισμό και λίγοι –ευτυχώς ή δυστυχώς- με δυσπιστία για το αν θα λειτουργήσει. Ιδιαίτερη αίσθηση όμως έκανε, η προσπάθεια του Δημάρχου να πείσει, μετατρέποντας τη συνέντευξη τύπου σε απολογισμό πεπραγμένων….