Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ '07

Ομόφωνα εγκρίθηκε αποδεικνύοντας την χρηστή διαχείριση της παρούσας Διοίκησης

  • Θετικό το πρόσημο της χρήσης για τον πρώτο χρόνο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/11/2009 ψηφίστηκε ομόφωνα ο Ισολογισμός του Δήμου για τη χρήση 2007, τον οποίο ενέκρινε η Δημαρχιακή Επιτροπή και υπογράφει ο Ορκωτός Λογιστής κ. Ράλλης, που παρεβρέθηκε στο συμβούλιο μαζί με τον οικονομικό σύμβουλο του Δήμου κ. Καραμπιλάνη.

Ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος κ. Β. Χατζόπουλος μίλησε για αποτελεσματική και βελτιωμένη οικονομική διαχείριση κατά το 1ο έτος θητείας της παρούσας διοίκησης. Τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του Ισολογισμού δείχνουν αύξηση των εκτάκτων και ανόργανων εσόδων κατά 11,7% και σημαντική μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών κατά 11,4% ως αποτέλεσμα της χρηστής και νοικοκυρεμένης διοίκησης. Επίσης, ο Αντιδήμαρχος επισήμανε την αύξηση του πάγιου ενεργητικού κατά 7,8% και το θετικό αποτέλεσμα χρήσης του 2007 σε σχέση με τη ζημιά του 2006, ως αποτέλεσμα και της καλής λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών και του εισπρακτικού μηχανισμού του Δήμου για την επίτευξη αυτού του αξιόλογου αποτελέσματος. Ο κ. Χατζόπουλος τόνισε ότι χρειάζεται πάντοτε εντατικότερη προσπάθεια για αποτελεσματική διοίκηση και υγιή οικονομικά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος κ. Στρατιώτης, συνοψίζοντας, ανέφερε ότι παρότι έχει συζητηθεί το θέμα των οικονομικών του Δήμου για το 2007 κατά τον Απολογισμό σε δημόσια συνεδρίαση του Δ/κου Σ/λιου, ο Ισολογισμός αποτυπώνει συνολικά την βελτιωμένη και ενθαρρυντική οικονομική πορεία του Δήμου. Αυτό οφείλεται κυρίως, όπως είπε, στον περιορισμό των δαπανών κατά €1 εκ. και στην διατήρηση των εσόδων, γεγονός που οδήγησε τελικά να περάσουμε από την άρνηση (ζημιά) των €1.188.292 του 2006 στο θετικό αποτέλεσμα χρήσης €744.137 του 2007.

Από την αντιπολίτευση, ο κ. Β. Κουβάς είπε ότι ο Ισολογισμός είναι ο καθρέφτης των υπηρεσιών του Δήμου και φαίνεται για το 2007 η χρηστή διαχείριση. Ευχήθηκε δε να έχουμε αύξηση των επιχορηγήσεων από ΕΕ και κρατικά κονδύλια στους επόμενους Ισολογισμούς.

Ο κ. Ι. Μαρινάκης εστίασε στο ζητούμενο της αύξησης των επιχορηγήσεων ώστε να γίνουν περισσότερες επενδύσεις και έργα από το Δήμο, αποδεχόμενος την καλή διαχείριση της διοίκησης.

Ο κ. Σταμούλης στάθηκε μόνο στη σύγκριση των μειωμένων οργανικών εσόδων (εισφορές, τέλη, επιχορηγήσεις) και έθεσε ερώτημα για νέες επιχορηγήσεις. Ο κ. Γ. Παπαβασίλης επισήμανε την ανάγκη να συσταθεί ανεξάρτητη διεύθυνση για την οικονομική υπηρεσία, κάτι που ο Δήμαρχος αποδέχτηκε να εξεταστεί με τροποποίηση του Οργανισμού του Δήμου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΗ:

Την πρότασή του περί δημιουργίας Ανεξάρτητης Διεύθυνσης Οικονομικών. Αιτιολογώντας την πρότασή του, τόνισε ότι: «Πιστεύω ότι η οικονομική υπηρεσία του Δήμου, η οποία διαχειρίζεται ένα τέτοιο σοβαρό ποσό και ένα έργο το οποίο επιτελεί όλο το έτος, μαζί με την υπηρεσία του προγραμματισμού που προστέθηκε φέτος, θα πρέπει να γίνει ανεξάρτητη διεύθυνση». Ο κ. Στρατιώτης, αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα της πρότασης, δεσμεύτηκε στο εγγύς μέλλον να εξετάσουν το ενδεχόμενο.

Ο κ. Λ. Μπισταράκης ευχήθηκε παράλληλα με την βελτιωμένη οικονομική κατάσταση του Δήμου να αυξηθεί η ποιότητα της πολιτικής και η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες, μέσα από ουσιαστικές παρεμβάσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ενσυνείδητη συμπεριφορά των πολιτών και το φυσικό περιβάλλον.